Mig

High five

Mig selv i centrum?

Den blå planet
Engang troede man, at solen drejede rundt om jorden. Så fandt Coppernicus, der var videnskabsmand i 1500-tallet, ud af, at det var lige omvendt. Jorden drejer rundt om solen. Jorden er bare en planet blandt mange andre planeter.

Det var et kæmpe chok. Tænk sig, at man havde troet, at Jorden var altings centrum, og så var den bare en lille blå planet i et uendeligt univers. Hvad var et menneske så i grunden værd? Hvad betød et enkelt lille menneskeliv i et uendeligt univers?

Og alligevel er det spørgsmål, alle mennesker stiller sig selv allerflest gange i deres liv, det her: ”Hvem er jeg?” og ”Er jeg god nok?” ALLE MENNESKER. Også præster og skolelærere og forældre og konfirmander og statsministre og fodboldspillere.

Men måske kan man også spørge sig selv om noget andet. Måske kan man også spørge om, om der er noget at gøre: ”Er der noget, jeg kan gøre?” ”Er der nogen eller noget, der har brug for hjælp?”

Projekt GØR NOGET handler om diakoni. Og diakoni handler om også at stille et andet spørgsmål til det at være menneske, end ”Hvem er jeg?” Diakoni handler om at opdage, at menneskers liv er forbundne. Både de mennesker, vi kan se og kender, og de mennesker, der bor i lande langt væk. Ja, at alt liv på Jorden er forbundet, og at alt liv er en gave fra Gud.

Og det er ikke så lidt endda…

GørNogetLogo

Diakoni betegner oprindeligt det at gøre tjeneste ved bordet ved et måltid, men senere kom det til at betegne al form for tjeneste for den næste, som har brug for det.